iram@orkenyszinhaz.hu

ISZAP

Inspiráló SZínházi AlkotóPortál

MI AZ ISZAP?

Az Örkény Színház előadásaihoz kapcsolódó művészeti projektek: fotó-, videó-, rajz-, objektum-, képregény-, novella-, verspályázatok. Az ISZAP célja a különböző művészeti kifejezésmódokkal való kísérletezés, ezek színházi szerepének vizsgálata; az inspiráció és az asszociáció jelenségének megragadása.

Egy-egy évadra két-három pályázatot tervezünk. A legjobb pályamunkákat kitesszük honlapunkra, facebook oldalunkra, alkotóikat és tanárukat pedig meghívjuk az ifjúsági program egy-egy eseményére, kisebb színházi ajándékokkal lepjük meg, illetve meghívjuk a színházba, hogy működésében ismerkedhessen meg egy általa kiválasztott színházi szakmával, és beszélgethessen e szakma művelőjével.

2019 – ŐSZI FELADAT

 

’L Ó T (69), G Y Á R O S   S Z O D O M Á B A N’

 

Az Örkény Színház 2019 decemberében Kovalik Balázs rendezésében mutatja be Térey János Lót – Szodomában kövérebb a fű című drámáját, melynek címszereplője gyáros Szodomában, felesége, Rita pedig vezető beosztásban marketinges volt egy nemzetközi nagyvállalatnál….

Válassz egy bibliai szereplőt, képzeld el őt bibliai és modern környezetben, így készíts róla képi ábrázolást – grafikát vagy festményt!

 Hogyan?

Ha eldöntötted, kit fogsz ábrázolni az Ó- vagy Újszövetségből,

● oszd függőlegesen egy jobb és egy bal térfélre a lapot:

● az egyik oldal archaikus, bibliai környezet legyen, a másik oldal modern.

● A két oldal között akár éles, akár átmenetes határ is lehet.

● Az emberi alako(ka)t szabadon helyezheted el a képen.

● Címet, feliratokat lehet használni, de nem kötelező, ha a néző anélkül is felismeri a bibliai szereplőt.

● Küldd el nekünk a kép beszkennelt változatát.

 

A legjobb pályázatokat kitesszük honlapunkra, facebook oldalunkra, alkotóikat és tanárukat pedig meghívjuk Lót – Szodomában kövérebb a fű című bemutatónkhoz kapcsolódó egy-egy eseményre, és kisebb színházi ajándékokkal lepjük meg. A pályázat nyertesét meghívjuk a színházba, hogy működésében ismerkedhessen meg egy általa kiválasztott színházi szakmával, és beszélgethessen e szakma művelőjével.

Az előző pályázatok díjazott művei honlapunkon megtekinthetők: https://iram.orkenyszinhaz.hu/iszap/

Beküldési cím: iszap@orkenyszinhaz.hu

A levél tárgya: 2019 – ŐSZI ISZAP

Beküldési határidő: 2019. november 3.

Top