Anyám tyúkja (1)-(2)

Alkoss velünk!

IRAMonline

Kreatív feladatok versekhez

Az Anyám tyúkja előadások verseihez kapcsolódó feladványokat a Covid-járvány idején hirdettük meg. Az elkészült alkotásokból az Örkény társulata szavazással választotta ki a díjazott műveket.

KÉPREJTVÉNY

Válassz ki egy verset az Anyám tyúkja (1) vagy (2) előadásból, és alakítsd képpé:
készíthetsz rajzot, festményt, grafikát, montázst, vagy használhatsz bármilyen más, akár digitális technikát is, a vers pedig legyen – lehetőleg szavak nélkül is – felismerhető az ábrázolásban!

A kész képet posztold ‘Képrejtvény’ címmel az Örkény – Iramonline facebook csoportban >>>, és várakozz kíváncsian:
• vajon melyik versre gondolnak a képed láttán a többiek?
• Ha indokoltnak látod, idővel segítséget is adhatsz a megfejtéshez kommentben.  

ÉNVERS

Készíts saját verset az Anyám tyúkja (1) vagy (2) verseinek soraiból válogatva! Olvass el a verslistából minél több verset, majd készíts saját gyűjtést azokból a sorokból, melyek megragadták a figyelmedet. Szedd szét a verseket, egy versből akár egy sort is kiragadhatsz, de a szövegen ne változtass, még ha csak egy ragozásról is lenne szó. Kombináld a sorokat, játssz a sorrendiséggel, mennyiséggel, ismétléssel, egészed addig, míg egy saját énverset kapsz, ami rólad szól. 

Adj címet a versednek, és posztold #énvers címszó alatt az Örkény – Iramonline facebook csoportban >>>
Vajon rájönnek a többiek, honnan csempészted össze a sorokat?

VERSVÁLASZTÓ

Mindenkinek van egy verse… – de hogyan találja meg?
Rajzoljátok meg a választások labirintusát, melynek segítségével mindenki eljut egy olyan vershez, amely a döntései alapján vár rá az út végén.
Egy tetszőleges technikával elkészített infografikát* kérünk tőletek, amelyben – a labirintus méretétől függően – tetszőleges számban használtok fel az Anyám tyúkja (1) és (2) előadásokban elhangzó versek közül.

Az elkészült képet posztold #versválasztó címmel az Örkény – Iramonline facebook csoportban >>>!

 

* A mi infografikánkban az Örkény Színház előadásaiból választhatjátok ki az éppen kedvetekre való előadást. (Nagyításhoz kattints a képre, majd a jobb felső sarkára.) 
Top