műsorfüzetek

HANG

TANÁR I RAM

A TANÁR I RAM műhelyprogramjai lehetővé teszik, hogy a színház iránt érdeklődő pedagógusok betekintést nyerjenek a színházi alkotófolyamatokba és az IRAM munkájába, így saját szakmai hétköznapjaikba is még hatékonyabban építhetik be a színház által nyújtott lehetőségeket.

 PRÓBANÉZÉS – a TANÁR I RAM tagjait rendszeresen meghívjuk a házi vagy a nyilvános főpróbára, amely után rövid szakmai konzultációt tartunk.

 KONZULTÁCIÓ – az új bemutatók kapcsán nagy segítség a színház és az IRAM számára a pedagógusok jelenléte: kritikájukkal, ötleteikkel, kéréseikkel hozzájárulnak az ifjúsági program folyamatos fejlődéséhez.

 OLVASÓPRÓBA-DEMÓ – beszélgetés a rendezővel, a látványtervezőkkel és a dramaturggal. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az előadás létrehozásának folyamatába, az előkészületekbe, megismerhetik a díszlet- és jelmezterveket, és azokat a dilemmákat is, amelyekkel az alkotók a próbafolyamat során találkoznak. A TANÁR I RAM résztvevői ezekre az alkalmakra is meghívást kapnak.

 TRÉNINGEK – az IRAM munkatársai minden évben több tréninget, workshopot, műhelygyakorlatot szerveznek a pedagógusok számára különböző témakörök feldolgozásával.

 ISZAP – Internetes Színházi AlkotóPortálunkon, az ISZAP-on diákoknak szóló alkotói pályázatokat hirdetünk. A felhívásokról a TANÁR I RAM tagjait is értesítjük, és örömmel vesszük, ha diákjaikkal részt vesznek a pályázatokon.

 HÍRLEVÉL – havonta egyszer jelentkezünk a műhely híreivel, ajánlataival. A hírlevélre feliratkozó pedagógusok így mindig időben értesülnek a TANÁR I RAM programjairól.

 KAPCSOLAT: iram@orkenyszinhaz.hu

A 2019/2020-AS ÉVAD TANÁRI PROGRAMJAI

Tanári évadnyitó | 2019. 09. 13.

Évad eleji tanári tájékoztatónkat szeptember 13-án 17 órakor tartjuk az előcsarnokban.

 

A találkozáson ismertetjük az IRAM és a TANÁR I RAM idei programjait, az osztályoknak és a tanároknak kínált ajánlatainkat. Mácsai Pállal beszélgetünk az új bemutatókról, évadtervekről, és természetesen a felmerülő kérdésekre is válaszolunk.

 

Kérjük, hogy részvételi szándékát az iram@orkenyszinhaz.hu e-mail címen jelezze (Tárgy: „TANÁR I RAM, Tanári évadnyitó”).

ARCHÍV 2018/2019-ES ÉVAD PEDAGÓGUSTRÉNINGJEI

ELŐADÁSELEMZŐ WORKSHOP // Március 31. 14.30h

Elemző szempontok és technikák kipróbálása, kontextusok végiggondolása színházlátogatás után.

Módszertan, tapasztalatcsere, drámapedagógiai gyakorlatok.

Téma: Az üvegbúra című előadás

FOGLALKOZÁSTERVEZŐ WORKSHOP // Május 4.

Hogyan készítsünk fel egy osztályt a színházlátogatásra?

 FLESS foglalkozás tervezése egy új előadáshoz

Pedagógiai szempontok megbeszélése, tapasztalatcsere,  színházpedagógiai gyakorlat

Téma: A mélyben című előadás

NEMZETKÖZI NYÁRI EGYETEM // Július 21-26.

A humán tárgyakat tanító tanárok számára az InSite Drama és az Örkény Színház angol nyelvű nemzetközi nyári egyetemet szervez július 21-e és 26-a között. A képzés célja a tantárgyi tartalmak közvetítését és a demokratikusabb iskolai közeg megteremtését segítő drámapedagógiai eszközök bemutatása, megismertetése. A TanárIram pedagógusai számára fenntartott helyekre áprilisban nyitjuk meg a regisztrációt.

További angol nyelvű információ a képzésről: itt

● Facebook-esemény: itt

Top