Mit főzzünk ma?
RONGYOSLEVES
Hozzávalók:
1 diónyi zsír
1 púpos evõkanál liszt
néhány szem köménymag
1 mokkáskanál piros paprika
3 tojás
só
Elkészítése:
A zsírból és lisztből rántást készítünk, megpirítjuk, beleszórunk néhány szem köménymagot, melyek kipattognak a forró rántásban ( így jobban érződik az íze ), megszórjuk pirospaprikával, hideg vízzel felengedjük és simára keverjük. Felszaporítjuk a szükséges levesmennyiségre, sózzuk. Felforraljuk, beleütjük a tojásokat, és azonnal a fakanállal szétcsapjuk, hogy foszlányos legyen a tojás. Innen a neve a levesnek.
PISKÓTA
HOZZÁVALÓK
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
lekvár (házi lekvár, sárgabarack ízű)
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, amelyet habverő segítségével dolgozunk össze.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, laposra kenjük egy kanállal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabarack lekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Top