iram@orkenyszinhaz.hu

 

Mit főzzünk ma?


RONGYOSLEVES

 

Hozzávalók:

1 diónyi zsír
1 púpos evõkanál liszt
néhány szem köménymag
1 mokkáskanál piros paprika
3 tojás

 

Elkészítése:

A zsírból és lisztből rántást készítünk, megpirítjuk, beleszórunk néhány szem köménymagot, melyek kipattognak a forró rántásban ( így jobban érződik az íze ), megszórjuk pirospaprikával, hideg vízzel felengedjük és simára keverjük. Felszaporítjuk a szükséges levesmennyiségre, sózzuk. Felforraljuk, beleütjük a tojásokat, és azonnal a fakanállal szétcsapjuk, hogy foszlányos legyen a tojás. Innen a neve a levesnek.

 

PISKÓTA

HOZZÁVALÓK

6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
lekvár (házi lekvár, sárgabarack ízű)
porcukor

ELKÉSZÍTÉS

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, amelyet habverő segítségével dolgozunk össze.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, laposra kenjük egy kanállal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabarack lekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.

Top