ÉRPATAKI MODELL

– dokumentarista feldolgozás –

,,Aki ebben a hazában él, annak kötelessége ezt a hazát szeretni. Akinek baja van és hívja a magyar rendőrt, annak kötelessége, hogy a magyar hagyományokat szeresse. Semmi nem kötelező, de mi közöttünk ez egy elvárás. Az a nagy probléma, hogy a mocskos liberálisok erről kezdenek minket leszoktatni. Mi viszont úgy döntöttünk, hogy itt a magyar embereket, a magyar földön élő embereket visszaszoktatjuk arra, hogy szeressék az őseink örökségét, szeressék a magyar hagyományokat, és azt megfelelően tiszteletben tartsák. Akinek ez nem tetszik, azt megkérjük, hogy menjen a liberálisokhoz, menjen fel a buzi felvonulásra, de köztünk ez a feltétel.” 
 

Érpatak polgármestere 2005 és 2017 között Orosz Mihály Zoltán, akinek a nevéhez köthető az érpataki modell kidolgozása, ami nagy port kavart a köztudatban. Egy a magyar társadalom peremén élő közösség egy nemzeti radikális vezetővel látszólagos rendet tudott teremteni, de ennek természetes velejárója volt a megosztottság és az agresszió. Az érpataki eseményeket verbatim módon az online elérhető, és a kutatásaink során szerzett tartalmakból állítottuk színpadra. 

Az előadásban elhangzó szövegek nyilvánosan elérhető forrásai:
atlatszo.hu, frissmedia.hu, vs.hu, 444.hu, The Érpatak model (dokumentumfilm), “erpatakimodell” youtube csatorna, “Orosz Mihály Zoltán” facebook oldal, “Nemzeti1tv” youtube csatorna


Játsszák: 

Hevesi László
Martinkovics Máté
Antóci Dorottya
Barna Lilla
György Zoltán Dávid 

  

Dramaturg – Oláh-Bebesi Bori
Díszlet- és jelmeztervező – Radványi Fruzsina
Rendező asszisztens – Gerstmár Anna
Rendező – Kabdebon Dominik 

 

Külön köszönet: Szőllősi Gábor, Hegyi Szabolcs, Sánta Szabolcs, Tóth István 
 

Támogatók: MKKP, Ódry Árpád Alapítvány, SÍN

Top