ISZAP

Inspiráló SZínházi AlkotóPortál

2019 – TAVASZI FELADAT

‘EMBEREK A MÉLYBEN’

– EREDMÉNY –

 

Köszönjük a beérkezett pályázatokat!

 

Goll Kata munkája: Irén története

Tanár: Nagy László

 

Bögre Réka Laura és Nyári Gáspár munkája:

Iskola: Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium (10.c)
Tanár: Zaharia Zita

FELHÍVÁS

E M B E R E K   A   M É L Y B E N’

Az Örkény Színház 2019 áprilisában Ascher Tamás rendezésében mutatja be Makszim Gorkij Éjjeli menedékhely címen ismert darabját, ezúttal az orosz eredetit pontosabban visszaadó A mélyben címmel.

KÉSZÍTS PODCASTOT[1] AZOKRÓL AZ EMBEREKRŐL, AKIK SZERINTED A ’MÉLYBEN’ ÉLNEK!

Hogyan?

●  Felvehetsz például interjút egy szociális munkással, egy hajléktalan emberrel, közmunkással vagy bárki mással, aki megítélésed szerint érdekes, fontos dolgokat mond a témáról.

●  Vagy szervezz vitaversenyt, és készíts egy összeállítást az elhangzott érvelő beszédekből vagy azok részleteiből. Ajánlott tételmondatok: „Az ember mindenre képes, csak akarni kell.” vagy „Aki nem tesz jót, az rosszat tesz.”

●  Esetleg indulj el magányosan vagy a barátoddal egy sétára! A telefonoddal vegyél fel rádiós közvetítést, tudósítást azokról az árulkodó jelekről, amelyek a ’mélyben’ élő emberekről vallanak.

●  Akár hangjátékot is készíthetsz a témáról.

●  És az is lehet, hogy más ötlet jut az eszedbe…

 

! Kérjük, figyelj arra, hogy a podcast elkészítése során senkinek a személyiségi jogait ne sértsd meg. Ha bizonytalan vagy, kérj tanácsot a tanárodtól!

! Az elkészült anyag ne legyen hosszabb 10 percnél.

! A felvételt MP3 formátumban küldd el nekünk.

 

→ A legjobb pályázatokat kitesszük honlapunkra, facebook oldalunkra, alkotóikat és tanárukat pedig meghívjuk A mélyben című bemutatónkhoz kapcsolódó egy-egy eseményre, és kisebb színházi ajándékokkal lepjük meg. A pályázat nyertesét meghívjuk a színházba, hogy működésében ismerkedhessen meg egy általa kiválasztott színházi szakmával, és beszélgethessen e szakma művelőjével.

 Valamennyi ISZAP pályázó felvételt nyer a KAPTÁR közösségbe, és így egy vagy akár több évadon át részt vehet a színház életében.

→ Az előző pályázatok díjazott művei itt tekinthetők meg.

→ Pályázatodban tüntesd fel a nevedet, e-mail címedet, a tanárod nevét és az ő elérhetőségét is! Az is megfelelő, ha a tanárod küldi el nekünk a pályázatot.

Beküldési cím: iszap@orkenyszinhaz.hu

A levél tárgya: 2019 – TAVASZI ISZAP

Beküldési határidő: 2019. február 24.

 

[1] Podcast = digitális hangfájlként letölthető rádióműsor (interjú, beszélgetés, hangjáték…)

Top