iram@orkenyszinhaz.hu

.A Budapest, végállomás c. 2004-es dokumentumfilmet közösen néztük meg a próbafolyamat elején, hogy lássuk, ma mit jelent a társadalom „mélyén” lenni.


 

Adrienn, Balázs és Lacika dzsankik, azaz hajléktalan heroinosok. Életük egy amúgy is furcsa társadalom legalján zajlik. Ahogy Günter Wallraff írta: “Ganz unten”, vagyis Legalul. Szociológusokat megszégyenítő pontossággal beszélnek az őket befogadó közegről, és ami még fontosabb: gátlástalanul élnek, és félelem nélkül fogalmaznak. Nem interjút adnak, hanem egyszerűen beengedik a kamerát az életükbe. Mindent megmutatnak, mindent megtesznek, mindent kimondanak. A fertőző betegségek, a lopás, a rablás, a hazudozás, az erőszak, a fázás, az éhezés, a mámor, az elvonás, a szemét, a fekália, a barátság, a szeretethiány, a szerelem együtt határozzák meg mindennapjaikat. Igazi egzisztencialista antihősök, talán még Camus Közönyéből ragadtak itt az ezredfordulóra. A film készítése során egyetlen szabály érvényesült: hogy nincsen szabály.

RENDEZŐ: Pesty László

149 377 megtekintés
57186 megosztás
531 hozzászólás

Írj nyilvános megjegyzést…


YOUTUBE-VIDEÓ ALATTI KOMMENTEKBŐL SZERKESZTVE:

 

Egy évvel később…

TOMI Balázs börtönben van, Adrienn leállt és van egy párja és melózik, jól van. Lacika meghalt. csak azért írtam le mert többen kérdeztétek mi van velük most.

KORNÉL szegény Lacika. friendzone forever. RIP

ZS901 És azt nem tudod, hogy miért van börtönben? Igaz, semmi közünk hozzá, csak emlékszem, valamikor a TV-ben is láttam őt, és arról volt szó, hogy leállt ő is a drogokról, a fogai is meg voltak csináltatva rendesen.

LÁTÓ Nem hiszem, hogy ez a ribanc leállt a heroinról… szerintem már alúról szagolja az ibolyát…!

PÉKÁ Az maga a csoda ha erről valaki leáll és nem lehal.

LILLA Honnan van az info?

TOMI fontos ez? mondjuk ismerem őket.

LILLA miért problama, ha ezt a kérdést felteszik? Kíváncsi voltam, mi a szitu. Ezért. Megnyugtattalak? Vagy ez a te 3 perc hírneved

TOMI milyen 3 perc hírnevem ember? 12 éve leállt heroinista vagyok és mivel ez nem vokt egy túl nagy kör, szinte mindenki ismert mindenkit. legalább ne marjuk mi egymást mert annak semmi értelme.

LILLA rendben. Egyetértek. Úgy jött át az első kommented, hogy egyből flegmázol egy ártatlan kérdésre. De ezek után megértem. Remélem Balázsnak is sikerül tiszta maradnia, miután szabadul.

BRIGIKACSA Adrien édes istenem egy lakótelepen nőttünk fel…..ismertem őt az utolsó hírem az volt róla hogy gyereke van es anyukája neveli…..15 éve nem tudok róla semmit. 🙁

LÁTÓ Ezeket a tetveket nem lenne szabad kiengedni…a recski kőbányát újra meg kellene nyitni. Ez az adrienn meg pest legnagyobb ribanca.

KUNIGUUNDA Adrienn, te vagy a videón? Mi lett a csúnya sebekkel a lábadon és a gyerekeid?

LÁTÓ Nézd meg a folytatást, látványos a leépülés!

KUNIGUUNDA Esetleg tudsz adni egy linket?

KUNIGUUNDA Készíthetnének egy filmet most is, hogy most hogy élnek…

ZS901 Ennyire kíváncsi vagy mások szenvedésére?

XAXA Meghaltak !!

KUNIGUUNDA kik?

XAXA Szerintem már meghaltak…

AURORA BOREALIS Köszönöm a feltöltést, kb ezerszer láttam. A legnagyobb öröm az volt amikor olvastam, hogy Adrienn jól van. Arra gondoltam, hogy ha az illetékes szervek fordítanának némi figyelmet erre a fantasztikus dokumentumfilmre indíthatnának egy programot ex heroinistákat alkalmazva teljes állásban, akik járnák az ország középiskoláit és beszélgetnének a diákokkal, hisz semmilyen történet nem hitelesebb, mint ami annak az egyénnek a szájából hangzik, aki benne volt és megjárta a poklot.

KUNIGUUNDA Egyetértek, jó ötlet!

ZS901 Aurora Borealis nagyon jó ötleted támadt! Én is 1etértek! 🙂

ADRIENN olyanok beszéltek, akiknek halvány lila fingotok nincsen sem az életről sem semmiről. Valamint olyan emberek felett ítélkeztek, akikről semmit nem tudtok. Még csak a nevüket sem. Lukács Adrienn a rendes nevem és képzeljétek el, hogy most azért tudok teljes és nagyon boldog életet élni mert megerősített a múltom. Fogalmatok sincsen anyuka kedvencei milyen dolog megküzdeni dolgokért. Legyen az bármi. Ti mindig mindent megkaptatok. Én már gyereknek is szegény voltam. Balázst pedig zaklatta az apja. Na most dumáljatok. Csak még annyit, hogy minden harmadik ember “drogos” csak nem mindenki meri felvállalni. El kell keserícsem ezeket az embereket. AZOK IS TI VAGYTOK!!!

BETYÁRGÉZA az utóbbi években az oktogoni villamosmegállóban láttam egy szakállas palit aki lappal a kezében, körbe-körbejárva, de azért nem túl tolakodóan kéregetett. Profilból nagyon hasonlított a Balázsra, ő lehetett az? Szinte mindig ott láttam 1-2 éve ezt a figurát

Top