ÖrkényKÖZ

KÍSÉRŐPROGRAMOK

ÖrkényKÖZ

 

KÍSÉRŐ-
PROGRAMOK

OLVASÓPRÓBA-DEMÓ

Hogyan készül egy előadás?

Beszélgetés a rendezővel, a látványtervezőkkel, a dramaturggal, a zenei  vezetővel és a koreográfussal. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek egy előadás létrehozásának folyamatába, az előkészületekbe, megismerhetik a díszlet- és jelmezterveket, és azokat a dilemmákat is, amelyekkel az alkotók a próbafolyamat során találkoznak.

 

A várományos:

 

 

Korábbi alkalmak archívuma →

NYÍLT PRÓBÁK

BEAVATÁS A PRÓBAFOLYAMATBA

Készülő új előadásainkhoz nyilvános próbákat hirdetünk. Gyere el, és ismerkedj meg a színpadi munka rejtett mozzanataival!

A várományos:

 

Hat medúza egy tepsiben:

 

KÖZBEJÁRÁS

SZÍNHÁZ- ÉS VÁROSTÖRTÉNETI SÉTA A SZÍNFALAK KÖZÖTT

A Madách tér és a színház történetéről, valamint a színházi üzem működéséről mesélünk kulisszajárás közben.

Mesélők: Görbe Márk művészettörténész és Neudold Juli, az ÖrkényKÖZ műhelyvezetője

Idő: kb. 130 perc

KÖZJÁTÉK

IMPRÓ ÉS DRÁMAJÁTÉK FELNŐTTEKNEK

Drámajáték és improvizációs gyakorlatok felnőtteknek hétvégi délutánokon. 
Játszani mindenki tud. A játék öröm, feltöltődés, közösségi élmény, kommunikációs tréning. 
Ami adott: egy téma, egy színházi tér, 120 perc és 20 felnőtt. Meg persze egy játéksor, ami megmozgat, elgondolkodtat és szórakoztat. 

Az idei évadban januárig a KÖZJÁTÉK fókuszában BUDAPEST áll, februártól pedig új témák felé fordul a figyelmünk: ISKOLA, CSALÁD, NŐK ÉS FÉRFIAK.  

RÉSZLETEK →

A KÖZJÁTÉK következő alkalmainak fókuszában különböző hétköznapi témák állnak, amelyek talán nem is annyira hétköznapiak. A témáink: iskola, család és a női-férfi szerepek, amelyek mind alapvetően határozzák meg az életünket. A közös játékok során megvizsgáljuk, hogy milyen kérdések állnak az adott téma mélyén, majd felbukva a felszínre improvizációs gyakorlatokon keresztül engedjük szabadjára a gondolatainkat. 

 

Február 4. szombat 16h

Osztálytalálkozó 

Iskolába mindannyian jártunk. Mindenki számára ismerősek lehetnek a padfirkák, a csínytevések az osztálytársakkal, a felelések, az ünnepségek, amelyekre fel kellett venni a szép ruhát. De vajon mennyiben közösek az iskolai élményeink, és mennyiben különbözőek? Hogyan éljük meg az iskolát, amikor diákok vagyunk, és hogyan évekkel, évtizedekkel a ballagás után? 

Korosztály: 16+ 

Létszám: Minimum: 6 fő Maximum: 20 fő 

 

Március 11. szombat 18h

Családi örökség 

Életünk során talán a legmeghatározóbb tényező, hogy milyen családból jövünk. Mik azok a szerepek, amelyeket a szüleink mutattak, és miket vettünk át tőlük. Improvizációs gyakorlatokon keresztül tipikus családi mintákkal játszunk, megfigyeljük a státuszainkat, majd felforgatjuk őket. 

Korosztály: 16+ 

Létszám: Minimum: 6 fő Maximum: 20 fő 

 

Április 29. szombat 16h

Férfiak és nők 

A férfi keresse meg a napi betevőt, a nő maradjon a konyhában. A férfi mindig legyen erős, a nő pedig gyöngéd és gondoskodó. Az általunk játszott szituációkon és játékokon keresztül, azt vizsgáljuk, hogy van-e igazság ezekben a sztereotípiákban, és mi van azokon túl. Miként kapcsolódik egymáshoz a férfi és a nő a 21. században? Milyen attribútumok különböztetik meg egymástól a nőket és a férfiakat, és ez miként csapódik le a szerelmi, munkatársi, baráti kapcsolataikban? 

Korosztály: 16+ 

Létszám: Minimum: 6 fő Maximum: 20 fő 

• • •

Korábbi alkalmak archívuma >>

KÖZÖNSÉG-
TALÁLKOZÓK

Közvetlen hangulatú, moderált beszélgetéseket szervezünk esti előadások után. Milyen hatással volt előadásunk a közönségre? Miképpen találkozik ez az alkotók szándékaival?

A programok ingyenesek, mindenkit szeretettel várunk, aki látta az előadást.

ELŐSZOBA

BESZÉLGETÉSSOROZAT

A meghívott előadók és alkotók olyan kulturális, közéleti és pszichológiai témákat vitatnak meg, amelyek kapcsolódnak egy-egy előadásunkhoz. A 90 perces alkalmak során nagy hangsúlyt fektetünk a közönséggel folytatott párbeszédre, fórumot kínálunk közös ügyeinkhez.

A beszélgetésekre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Azokat is, akik még nem, vagy már régebben látták az adott előadást.

A programot tervezik és vezetik: Hudáky Rita, Neudold Júlia és Szakács Eszter, az ÖrkényKÖZ Műhely munkatársai.

A korábbi alkalmakról →

WORLD CAFÉ

BESZÉLGETÉS AZ ISTEN CÍMŰ ELŐADÁS UTÁN

Az Isten című előadás után az eseményre regisztráló nézőink world café beszélgetésen vehetnek részt.

Mit gondol a színpadon elhangzott kérdésekkel és állításokkal kapcsolatban? Milyen dilemmái voltak a szavazáskor? Vajon mi járt a többi néző fejében?

Ha szívesen megosztaná nézőtársaival a gondolatait, és érdekli, hogy mit gondolnak mások, maradjon velünk az előcsarnokban!

A kis asztalok körül folyó beszélgetések során a résztvevők változó csoportokban vitatják meg a darab leginspirálóbb kérdéseit. Hangot kaphatnak a személyes és a szakértői vélemények, az egyéni és a közösségi szempontok is –, és az este végére megtalálunk néhány közös mondatot.

Top